Ga naar hoofdinhoud
Praktijk gesloten 9 en 10 mei

Pijn in het midden van de rug of tussen de schouderbladen kan gepaard gaan met uitstraling naar de schouders, nek of boven rug toe. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door beperkte bewegelijkheid van de borstwervels.

Door disfunctie van de borstwervels worden spieren en gewrichten in het midden van de rug overbelast waardoor pijn en stijfheid ontstaat. Deze disfunctie wordt vaak veroorzaakt door overbelasting. Voorbeelden hiervan zijn; een slechte houding, zwaar werk, kantoor baan, blessure tijdens sporten. Disfunctie van de borstwervels kan ook het gevolg zijn van compensatie vanuit de onderrug/ bekkengordel die voor een draaiing in het midden en in de boven rug zorgt.

Aanpak/ Behandeling

De behandeling is gericht op het opheffen van gewrichtsblokkades en het herstel van de bewegingsfunctie. Zodra de rug weer beter gaat functioneren, worden de krachten beter verdeeld over de verschillende spieren, banden en botstructuren. Hierdoor kan het systeem herstellen en de pijn en stijfheid verdwijnt. Om dit te bereiken gebruiken wij een breed scala aan verschillende technieken in onze praktijk. Wij hebben een voorkeur voor “zachte technieken”, indien nodig gebruiken we manipulatie (korte snelle druktechnieken)

Back To Top
×