Ga naar hoofdinhoud
Praktijk gesloten op vrijdag 21 juni

Heupklachten

Met ‘heupklachten’ worden klachten bedoeld die voortkomen uit het heupgewricht. Pijn met een oorsprong in het heupgewricht wordt vaak gevoeld in de liesstreek en straalt vaak uit naar de knie. Pijn aan de zijkant van de heup, bij het schaambeen, laag in de rug of in de bil komen vaak uit het bekken, en niet uit het heupgewricht. Een chiropractor kan u helpen uit te zoeken waar úw klachten vandaan komen.

Oorzaken

Pijn in het heupgewricht kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is artrose/slijtage van de heup, wat pijn en stijfheid kan veroorzaken. Ook andere structurele veranderingen in het heupgewricht, zoals bijvoorbeeld het impingement syndroom, kunnen klachten veroorzaken. Tevens kunnen sommige klachten die hun oorsprong lijken te hebben in het heupgewricht, daadwerkelijk uit de onderrug of het bekken komen.

Kan een chiropractor dit behandelen?

De chiropractor kan artrose en structurele veranderingen in het heupgewricht niet wegnemen. Dat betekent echter niet dat het altijd pijnklachten hoeft te geven. De chiropractor kan helpen om de pijnklachten te verminderen en functie te verbeteren. Bovendien kan de chiropractor helpen om de andere gewrichten in de bewegingsketen (bijvoorbeeld bekken, knie, voet en enkel) zo goed mogelijk te laten functioneren om op die manier de heupklachten te verminderen. Kijk bij behandeltechnieken hoe uw chiropractor dit kan behandelen. (bron NCA)

Back To Top
×