Ga naar hoofdinhoud
Praktijk gesloten op vrijdag 21 juni

Artrose

Artrose, in de volksmond ook wel slijtage genoemd, is een gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Het is onderdeel van een normaal verouderingsproces en treedt dan ook bij iedereen in meer of mindere mate op. Misschien denkt u, net zoals veel andere mensen die de diagnose ‘artrose’ krijgen, dat er niets meer aan te doen is. Gelukkig is dit maar ten dele waar. Al kan het slijtageproces niet worden omgekeerd, chiropractische behandeling kan vaak pijn en stijfheid verminderen. Bovendien is de link tussen artrose en pijn niet erg sterk: iemand met een beetje artrose kan veel pijn hebben, en iemand met heel veel artrose hoeft er geen last van hebben. Dat betekent dat artrose niet per se pijn hoeft te veroorzaken en dat andere factoren ook een rol spelen, zoals het functioneren van spieren en andere gewrichten.


Klachten ten gevolge van artrose

Artrose vindt vaak plaats in de rug, de knie of de heup. Het meest voorkomende symptoom van artrose is stijfheid, met name in de ochtend. Vaak gaat deze stijfheid gepaard met pijn en kunt u hierdoor moeilijker bewegen.

Kan een chiropractor dit behandelen?

De chiropractor kan artrose niet wegnemen. De behandeling van artrose is erop gericht om de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten, zo goed als mogelijk te herstellen. Op die manier kunnen stijfheid en pijn afnemen en mobiliteit en functioneren verbeteren.  Kijk bij behandeltechnieken hoe uw chiropractor dit kan behandelen.

Back To Top
×