skip to Main Content

Een baby wordt volgens de literatuur een huilbaby genoemd als een baby gedurende 3 uren per dag, 3 dagen per week gedurende 3 weken huilt. Ouders vragen zichzelf vertwijfelt af wat hun kroost mankeert. Op het eerste gezicht mankeert er niks. Medisch gezien is er niets te vinden. Ze drinken goed, groeien goed en zien er gezond uit. Vaak is de oorzaak in de nek te vinden en is het overmatig huilen slechts één van de vele symptomen. Andere symptomen zijn:overstrekken, wit verkrampte vuisten, erg onrustig, schrikkerig, voorkeurshouding en wild slaan met armen en benen.

Site is nog in aanbouw, voor meer info over huilbaby’s volg de link: Huilbaby’s info Chiropractie Staphorst

Kinderen met slaapproblemen/ “nachtelijke angsten”

Een kleine categorie kinderen heeft slaapproblemen. Overdag lijkt er niets aan de hand maar zodra ze moeten slapen beginnen de problemen. Het overgrote deel slaapt goed in maar na een aantal uren worden ze weer overstuur wakker. De symptomen van kinderen met slaap problemen kunnen nogal verschillen.

De typische symptomen zijn meerdere van deze kenmerken*:

  • Moeite met in/ doorslapen
  • Paar keer per nacht krijsend wakker
  • Moeilijk te troosten/ erg overstuur
  • Overstrekken/ met handen naar de oren grijpen
  • Verkrampte vuisten
  • Vaak op de buik slapen
  • Met opgetrokken knieën slapen

Uit ervaring blijkt dat veel kinderen die slaapproblemen ontwikkelen kenmerken van een huil baby hebben gehad (zoals overstrekken, voorkeurshouding, onrustig, etc.). Vaak beginnen de slaapproblemen vanaf 4-6 maanden, in de mildere gevallen beginnen ze vaak later.

Het onderliggende probleem is vaak het niet goed functioneren van de hoge nekwervels. Veel van deze kinderen hebben te hoge spierspanning in de nek. Met behulp van zachte technieken kunnen wij deze klachten behandelen. Praktijk ervaring leert hoe meer symptomen, des te beter het resultaat van de behandeling.

*Noot: Criteria tot stand gekomen door Chiropractie Staphorst

Back To Top