Ga naar hoofdinhoud
Praktijk gesloten 9 en 10 mei

Chiropractie richt zich, naast het vaststellen en behandelen van rug- en nekklachten ook vooral op de preventie van deze en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Chiropractie maakt geen gebruik van medicijnen, injecties of operatieve ingrepen.

Veel voorkomende klachten welke behandeld worden zijn rug en nekklachten, hoofdpijn, schouder klachten, artrose, ischias, heup klachten en tennisarm, maar er zijn veel meer klachten die in het bewegingsapparaat kunnen ontstaan.

Chiropractie voor iedereen.

Wij behandelen mensen van jong (huilbaby’s) en oud. Hierbij worden de gebruikte behandel technieken aangepast aan de klacht en de persoon. De voorkeur in onze praktijk gaat uit naar de zogenoemde “zachte technieken”.

Chiropractie een aanvullende discipline

Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeskunde en moet niet als een alternatief daarvan worden beschouwd. Een chiropractor is een ‘professional’ die in verschillende landen, waaronder vele lidstaten van Europa (onder andere België, Engeland, Zwitserland en de Scandinavische landen), een bij de wet erkend beroep uitoefent. De chiropractor heeft daar de status van zorgverlener in de eerstelijnszorg en heeft een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een arts of tandarts.

In Nederland is het nog steeds een vrij beroep, dat valt onder de noemer ‘alternatieve of complementaire geneeskunde’ en tot op heden is het beroep niet officieel door de overheid gereguleerd en erkend. Met de oprichting van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN), een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsbevordering en bewaking van de uitoefening van chiropractie in Nederland, probeert men in navolging van de volgens de wet BIG gestelde eisen te werken. Het beroep van chiropractor en zijn vakgebied worden transparanter gemaakt voor de patiënt en werkers in de gezondheidszorg door nauwkeurig alle kwaliteitseisen vast te leggen en te omschrijven. De kwaliteit van bij de SCN geregistreerde chiropractoren wordt door de Stichting Chiropractie Nederland periodiek gecontroleerd. De herregistratieperiode bedraagt een tijdvak van vijf jaar (bron NCA).

Back To Top
×